Ще има ли летни варненски фестивали - събития, които определяха колорита на морската столица? Този въпрос задават читатели на Varna24.bg.

Припомняме, че миналата година бившата кметска администрация бе неглижирала летните фестивали. Някои от тях дори не проведоха годишните си издания. Други се принудиха да ограничат своите събития. Имаше и протестни действия. Причината бе, че Общината ограничи техните изяви до напълно неподходящи и дори глухи места.

Това за малко да се случи и с "Алея на книгата“. В последния момент Общината й даде добро. Тези дни обаче стана ясно, че г-жа Десислава Алексиева – председател на УС на Асоциация "Българска книга“, и г-жа Василка Ванчева, член на Управителния съвет, се срещнаха със заместник-кмета по направления "Култура и духовно развитие“, "Образование и младежки дейности“ и "Спорт“ на Община Варна – г-н Павел Попов.

На срещата бяха обсъдени организирането и провеждането на "Алея на книгата“ – гр. Варна, както и възможностите за обогатяване на литературния живот, създаване на устойчиви събития, свързани с книги и литература в морската ни столица. Вярваме, че тази първа среща с новото ръководство на града ще положи началото на едно ползотворно партньорство в името на варненци и гостите на града, става ясно от информация от Асоциация "Българска книга“.

Това обаче буди въпроса: Какво ще е отношението към другите фестивали на Лятна Варна?