Шокиращ инцидент, довел до раняването на дете в София, беше разпространен в социалните мрежи. Автор на публикацията е майката на пострадалото дете.

Ето какво пише тя онлайн:

"Ще разкажа за един инцидент с цел да предпазя максимално много хора от сходен такъв.

На 23.03.2023г. от Парк Овча Купел беше закупен балон пълен с хелий от търговец, ситуиран до табелата на парка до североизрочния му край.

На 28.03.2023г. докато децата ми си играеха с балона в дома ни, същият се спука и се самовъзпламени. В резултат сина ми е с изгаряния в областта на главата - нос, бузи, устни, обгорени вежди, мигли и коса, както и с възпаление на очите и само това, че носи очила спасиха зрението му.

Подадени са жалби към КЗП и Полицията. Извадено е и съдебно медицинско удостоверение.

С настоящето не целя публичност на инцидента, а искам да информирам максимално много хора за опасностите, които крие един на пръв поглед абсолютно безопасен продукт, предназначен за деца, с цел предотвратяването на сходни инциденти.

Според според потребители на социалната мрежа, които коментират историята, все по-масова практика е въпросните балони, които се продават навън, да се пълнят с водород, а не с хелий, тъй като цената на последния се е покачила значително. Водородът, обаче, се възпламенява много лесно и е опасен.