Пред камерата на Plovdiv24.bg застана шофьорката, която бе жертва на брутална агресия на друг водач посред бял ден на оживен булевард в Пловдив. Ето какво разказа Албена Чавдарова:

"Необяснимо за мен, при положение че автомобилът на господина бе доста далече от кръстовището. Аз направих обратен завой на зелен светофар и се пристроих в средната лента. Таванът на колата бе отворен. Моята приятелка, която бе до мен, ми каза "Този форсира двигателя, за да те настигне".

Изпревари ме отдясно, засече ме рязко със спирачки и слезе от автомобила. Аз успях да вдигна стъклата и да заключа вратите. Опита се да ме удари през люка и тогава счупи едното огледало. След това счупи другото огледало, което не се вижда на клипа, но се чува и направи още щети по вратата.

През цялото време псуваше и крещеше "Ще ти разбия главата, ще те убия". Моята приятелка е онкоболна и малко преди този инцидент научи, че трябва да започне химиотерапия, а аз реших да я разсея от тези мисли и да се разходим някъде.

Имаше 10-15 автомобила зад нас, но абсолютно никой не слезе да помогне. Досега не ми се е случвало да ме нападнат. Хората не трябва да си мълчат при подобни ситуации, защото агресията на пътя стана пандемия. Не бива да ни е страх, защото по този начин учим децата си на нещо много брутално по този начин, като прикриваме агресията.

Ще търся правата си по съдебен ред. Шофьор съм от 1993-та година и досега нямам нито едно нарушение освен едно неправилно паркиране. Карам внимателно и не съм агресивен шофьор".

Вчера Районна прокуратура-Пловдив привлече в качеството на обвиняем Б.Г., на 45 г. Срещу него се води бързо производство за хулиганство при управление на моторно превозно средство. Обвинението е за това, че на 10.04.2024 г. в гр. Пловдив, надлез "Родопи“, лицето е извършило непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като по своето съдържание същите се отличавали с изключителни дързост и цинизъм.

Деянието е било извършено при управление на моторно превозно средство - лек автомобил, марка "Шкода“. За престъплението по чл. 325, ал. 3, във вр. с ал. 2, във вр. с ал. 1 от НК се предвижда наказание "лишаване от свобода“ до пет години. Обвиняемият е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР на 10.04.2024 г. На 11.04.2024 г. след като е бил привлечен в качеството на обвиняем е бил задържан и за срок до 72 часа по НПК с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Районна прокуратура-Пловдив да  внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо него. Районна прокуратура-Пловдив наблюдава и други две бързи производства за извършено пътно хулиганство на амтомагистрала "Тракия" на 10 април 2024 г. Към момента се провеждат активни процесуално-следствени действия за установяване на фактическата обстановка. След събирането на необходимите доказателства за изясняване на случая РП-Пловдив ще уведоми за предприетите от наблюдаващия прокурор действия.