Във връзка със статия на "Фокус" с редакцията ни се свърза единият от шофьорите, участвал в катастрофата на кръговото кръстовище на "Пазарджишко шосе" и Околовръстното.

По думите на жената тя не е спряла в средата на кръговото, както беше сигнализирано, а малко след знака, за да пропусне навлезли вече три автомобила, които са с предимство. Автобусът обаче не е спазвал дистанция и я е ударил. От удара колата ѝ се е преместила по-напред. Полицията се е забавила с един час, ето защо се е наложило да преместят превозните средства, за да не пречат на движението.

Ето гледната точка на жената:

Шофьор съм от 30 години, знам къде да спра в кръстовище. Аз не съм спряла там, където е колата на снимката. Знам, че влезе ли се в кръстовище, се изнася по най-бързия начин. Спрях в самото начало на кръговото, отзад ме удари автобусът, който не спазваше абсолютно никаква дистанция, а аз спрях да дам предимство на три коли, които бяха в кръговото движение. Колата ми беше преместена 15 минути след катастрофата.

Първо автобусът я премести, след това още веднъж я преместихме, за да не прави задръстване. КАТ дойде може би час след това. Аз не съм разговаряла с тях, защото ме откара линейка, но имам тяхно становище (има предвид на полицията).


Тя подчерта, че е спряла малко след знака, но в никакъв случай не е било в кръговото. По думите ѝ шофьорът на автобуса ѝ казал, че е погледнал само вляво и не е видял, че тя е спряла вдясно. Тя го е попитала не е ли видял трите коли, които са в кръговото и че са с предимство. "Защото в противен случай ги засичаме? Ако бях продължила, щях да направя конфликтна точка с тях, а шофьорът на автобуса трябваше да спре още по-рано."

"Друга е гледната точка на пътниците в автобуса", те бързаха, че ще изтърват самолета, а не аз как съм и че след този камшичен удар можеше да е по-зле, а не само сега гърбът да ме боли. Пропускат, че шофьорът не е спазил предимството на идващите три коли в кръстовището и разчита, че е голям, че ще ги засече, както винаги правят автобусите. Държах да кажа моята гледна точка и съжалявам за хората от автобуса, които нищо не са видяли.", заключи шофьорката на леката кола.