Специализирана полицейска операция по метода "Широкообхватен контрол" бе проведена днес от служители на сектор "Пътна полиция“ при ОДМВР – Перник заедно с представители на регионалните структури на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", Агенция "Пътна инфраструктура", Агенция "Митници“ и Национално тол управление.

По време на акцията, от 9 ч. до 11 ч. и от 14 до 16 ч., през обособения контролен пункт на автомагистрала "Струма“ са проверени 76 моторни превозни средства и 84 шофьори и пътници. Основно контролните органи са проверявали за нарушения на Закона за движение по пътищата; техническата изправност и регистрацията на моторните превозни средства и теглените от тях ремаркета и полуремаркета; спазване на изискванията за допустими маси и размери на движещите се по пътищата товарни автомобили, времената за управление и почивка от водачите, извършващи обществен превоз на пътници и товари.

От пътните полица са съставени 5 акта за административни нарушения – 3 за претоварване и 2 за непоставени колани. Издадени са и 12 фиша и са връчени 7 за вече извършени нарушения. От служителите на Автомобилна администрация е съставен 1 акт за неспазване на работното време от водач на товарен автомобил. По време на спецоперацията са раздадени и над 100 флаера, изготвени във връзка с предстоящия мотосезон под мотото "Погледни в огледалото“ и "Спаси моторист“.