Полицията разследва смъртта на украински водач на товарен автомобил, настъпила след свада между двама шофьори на ТИР-паркинг в Русе, съобщават от ОДМВР-Русе.

В резултата на бързите и координирани действия на екипите от униформени полицаи, криминалисти и разследващи случаят е изяснен. Задържан е друг украински шофьор на товарен автомобил.

Вчера около 13 часа в областната дирекция на МВР в Русе е постъпил сигнал за мъж в безпомощно състояние, намиращ се на ТИР-паркинг на адрес на бул. България в Русе. Веднага на място са изпратени полицейски патрули, а впоследствие криминалисти, експерти и други служители на ОДМВР-Русе.

На паркинга е установен трупа на 58-годишен мъж, водач на товарен автомобил. В района е задържан и друг мъж на 28 години, също водач на товарен автомобил. При проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че двамата шофьори са украинци и се запознали около 2 часа по-рано.

Те си закупили алкохол от близък магазин и седнали да пият в района на паркинга, където между двамата възникнал скандал. По данни на 28-годишния, другият шофьор започнал скандала, като впоследствие извадил нож и щанга, с които му посегнал. Той от своя страна му отвърнал като го ударил с юмрук в лицето, при което 58-годишният паднал на земята и починал. По-младият обяснил пред полицаите, че след като опонентът му е паднал се е опитал да му помогне и е потърсил помощ.

На място е извършен оглед от дежурна оперативна група на МВР в присъствие на съдебен лекар. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 115 от НК. 28-годишният е бил задържан по ЗМВР. Работата по досъдебното производство продължава.