След гонка с полицията шофьор е нахлул с автомобила си в бургаския затвор. От ОДМВР – Бургас съобщиха за "Фокус", че за инцидентна са задържани двама криминално проявени мъже от Ямбол - на 27 и 31 години. Двамата първоначално са предизвикали пътен инцидент с материални щети с 3 леки автомобила на  ул. “Индустриална". След кратко лутане в кв. "Победа" са навлезли челно в пресечката за следствения арест и преминавайки през двете метални врати, са спрели във вътрешния двор.

Сигнал инцидент в района на пункта за технически прегледи на “Шел", разположен на ул. “Индустриална", е получен около 16 часа. Агресивен мъж се опитвал да се саморазправи със служител от обекта. Отзовалият се на сигнала патрул е забелязан от нападателя, който бил в неадекватно състояние и заедно с втория мъж се качил в джипа “Мерцедес"  и с висока скорост се опитал да избяга, блъскайки трите леки автомобила по ул. “Индустриална", нанасяйки им материални щети. Мерцедесът е навлязъл в кв. “Победа" и след кратко лутане водачът му – 31- годишен неправоспособен водач се е насочил към ул. “Вая" с цел излизане на околовръстното шосе, но объркал пресечките и челно преминал през двете метални врати на следствения арест към бургаска затвор, спирайки във вътрешния двор.

Един от мъжете е изхвърлил на земята пакет със суха тревна маса - вероятно “друсан чай", след което са задържани от служителите на първо РУ Бургас. След инцидента вратите своевременно са затворени, като не е допуснато излизане на задържани лица.

Към момента продължават огледи на местопроизшествието, както и допълнителни процесуално-следствени действия. Двамата мъже са тествани за употреба на наркотици. Пробите им са били отрицателни,  въпреки неадекватното им поведение. Работата по случая продължава.