Шофьор на градския транспорт в Перник свали 14-годишно момиче от автобуса, защото искало да плати с жълти стотинки. Случката е от сряда вечерта, а за нея стана ясно след клип в социалните мрежи, съобщава NOVA. Според водача на микробуса шефовете му са наредили да не взима дребни монети.

"Аз му казах, че нямам други пари и трябва да се прибера вкъщи, но той каза, че не го интересува. Върна ми парите и ме свали", разказа детето.

Момичето се озовава само на спирката и звъни на приятел, на когото е била на гости. Баща му Валентин Бонев решава да търси обяснение от шофьора и го следва до последната спирка.

"Обясних му,че това са пари в обращение, а той ми каза, че му е забранено да ги взима. Докато говорихме, ми се стори, че е употребил алкохол", разказа мъжът.

Валентин подава сигнал на 112, опитва се и да се свърже с Първо РПУ в Перник, но без успех. Полицейски екип на място също не идва – твърди мъжът. От фирмата превозвач, обясниха, че никога не е имало заповед с какви пари може да се плаща и увериха, че водачът вече е уволнен.

Във фирмата вече тече проверка. От местната власт обясниха, че и друг път са получавали сигнали за същия превозвач. От МВР - Перник също работят по случая.

А Валентин призовава всички граждани на Перник да последват примера на 14-годишното момиче и да плащат билетите си с жълти стотинки.