Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 53-годишен мъж, който по непредпазливост причинил телесна повреда на възрастна жена. Това съобщиха от Софийска районна прокуратура.

На 20.08.2021 г. около 12,00 часа, при управление на автобус по ул. "Илиянско шосе" в гр. София, обвиняемият Н.С. нарушил правилата за движение по пътищата - чл. 68, ал. 2 от ЗДвП, като не осигурил безопасно слизане на пътничката Ц.С. Докато жената слизала от автобуса, Н.С. потеглил, като при затваряне на вратите затиснал ръката й и я повлякъл с автобуса. По непредпазливост Н.С. й причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на лявата подбедрица. След инцидента обвиняемият не останал при жената до пристигане на полиция и спешна помощ, а продължил да управлява автобуса по определения му маршрут.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 3 б. "а“ пр. 2 вр. ал. 1, б. "б" , пр. 2 вр. с чл. 342, ал. 1 ,пр. 3 от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи.

Предстои делото срещу Н.С. да продължи в Софийски районен съд.