Зрители на NOVA изпратиха клип, на който се вижда как шофьор избутва коли от пътя в Кресненското дефиле. Припомняме, че преди 2 месеца заради многото катастрофи в района, властите сложиха колчета, които да разделят платната. 

Жената, която е станала неволен свидетел на ситуацията, пожела да остане анонимна, но каза в ефира на медията, че колата била правителствена. С мъжа й се движели с разрешената скорост за този участък – 50 км/ч. Чули звуков сигнал и решили, че е линейка, но се оказала цивилна кола със светлинна сигнализация. По думите на очевидката въпросният автомобил е изпреварил по този начин няколко коли, включително тяхната, и всеки път катастрофата се разминавала на косъм.

От Националната служба за охрана отричат във въпросния ден и час тяхна кола или служител да е шофирал по този път. 

Ето и цялата позиция, която те изпратиха до NOVA:

"НСО неведнъж е показвала, че реагира по най-бързия н
ачин и е безкомпромисна при нарушения на пътя, извършени от нейни водачи. Апелираме обаче гражданите да бъдат внимателни в преценката си, когато сигнализират за извършени пътни нарушения и да не прибързват да ги приписват на държавната охранителна служба. В този ден автомобил на Националната служба за охрана не е преминавал през трасето, на което е заснета подадената в сигнала до Нова телевизия пътна ситуация, съответно заснетият автомобил няма как да се числи към парка на НСО
".