Водач на автомобил е заснет да шофира със скорост от 182 км/ч при ограничение 60 км/ч. Нарушението е заснето от мобилна камера на сектор "Пътна полиция"- Сливен. Водачът го грози глоба 1800 лева, ако му е първо нарушение, при повторност - глобата се удвоява.

Това е поредното драстично нарушение, след като през почивните дни бяха заснети скорости от 221, 178, 210 и 206 км/ч при контрола на магистрала "Тракия“, съобщават още от ОДМВР.

От добавят, че се извършва ежедневен контрол по спазване на скоростните режими по магистрала "Тракия“, главните и второстепенни пътища в областта. През изминалото денонощие са съставени 122 акта за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения.

Полицаите от Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор "Пътна полиция“ са се отзовали на  38 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 14 протокола за предупреждение. Направени са 95 проби за употреба на алкохол и 1 за употреба на наркотици.