След осуетяване на полицейска проверка и последвало укриване в ареста на Трето РУ бе задържан неправоспособен водач. Мъжът е на 32-години, с криминалистични регистрации и осъждан за различни видове престъпления, сред които и контрабанда с акцизни стоки.

Около 13.30 ч. в петък, в квартал "Шекер махала" пловдивчанинът бил засечен от полицейски патрул зад волана на лек автомобил "Ауди“ и не се подчинил на подадения звуков и светлинен сигнал за спиране.

С рязко увеличение на скоростта той се насочил към вътрешността на квартала, изоставил колата на една от улиците и се скрил в близки жилищни постройки. От последвалите го униформени е създадена бърза организация за издирване на извършителя и скоро той бил отведен в районното управление.

Установено е, че 32-годишният мъж е с отнето свидетелство за правоуправление в рамките на наложено административно наказание. Срещу него е започнато бързо производство по чл. 270, ал. 1 от НК. С постановление на наблюдаващ районен прокурор мъжът е привлечен като обвиняем и приведен в ареста за 72 часа.