Мога да ви кажа само благодаря! За 4-та година ставам свидетел на най-красивото събитие. Това написа в своя Фейсбук профил Кристиян Шкварек, който е един от организаторите на "Шествие за семейството", което се проведе днес в столицата. 

Ето какво написа Кристиян Шкварек:

Мога да ви кажа само едно нещо - Благодаря! Огромно благодаря!

На 40 градуса да дойдете, при това със семействата си, с децата си, и да бъдете част от Голямото Шествие за Семейството е много, много повече, отколкото можем да поискаме.

Погледнете тези кадри и за минутка ги съпоставете с цялата помия, която се изля по нас, и се излива по нас, още от първото шествие. Изкарват го, с много усилия, почти като шествие на мрака и мракобесието. На злото, невежеството, агресията. А там, на Прайда, те - светлината, пъстротата и хуманизма.

Прощавайте, но това долу изглежда ли ви мрачно? Страшно? Агресивно? За 4-та година подред ставам свидетел на най-красивото, светло, пъстро и позитивно събитие през годината. На фона на сивото ни, цинично ежедневие в една изчезваща, постиндустриална страна.

И съм изключително горд, че съм бил част организирането на този кратък лъч светлина и пъстрота в страната ми. На лъч надежда.

Благодаря ви, че и вие сте част от нея! До следващата година!