Учениците от община Ловеч отбелязаха Световния ден за борба с училищния тормоз, който се чества всяка година в последната сряда на февруари и е познат също и като Ден на розовата фланелка, предаде репортер на "Фокус".

Под мотото "Моето училище е училище без агресия! Това зависи и от мен!"8 в инициативата на Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ се включиха 14 училища: ОУ " Проф. Димитър Димов“, ОУ "Христо Никифоров“ "ОУ "Васил Левски“, ОУ "Св. св. Кирил и Методий“ - Ловеч, ОУ "Панайот Пипков“, СУ "Тодор Кирков“, СУ "Св. Климент Охридски“, ПГМЕТ, ППМГ, ПГИТУ, ПЕГ "Екзарх Йосиф I“, НПГВМ "Проф. д-р Димитър Димов“, ОУ "Св. св. Кирил и Методий“ - с. Александрово, и ОУ "Васил Левски“- с. Малиново.

Всеки клас отправи своите послания, написани върху розови листи "фланелки“ с мотото на кампанията, които закичи на символично дърво, предоставено от МКБППМН – Ловеч. Дървото "разцъфна“. Да бъдем добри, толерантни, да уважаваме другите и да показваме добро отношение, да се усмихваме повече един на друг – бяха само част от посланията. Розови балони полетяха в небето в знак на съпричастност с днешния ден.

Целта на събитието е младите хора да изразят своето безкомпромисно отношение към тормоза в училище и да изкажат своята съпричастност към световната кауза за борба срещу насилието. Инициативата доказа, че децата могат да бъдат активни, отговорни и стремящи се към уважение един към друг.