Елена Филева получи нарочна декларация от Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", чрез кандидата за кмет на Пловдив проф. Ивайло Старибратов, водача на листата за Пловдив Веселина Александрова, кандидата за кмет на община Родопи Димитър Згуров и общинския координатор за община Куклен инж. Маргарита Атанасова. Те заявиха подкрепата си за кандидатурата на Елена Филева за кмет на община Куклен.  

Мандатоносителите  от “ПП-ДБ“ официално застават и зад кандидатите за общински съветници от листата на Местна коалиция "Партия Консервативна България“ и кандидатите за кметове на кметства на село Руен и село Гълъбово - Здравко Куманов и Мария Камбурова. В декларацията се подчертава, че

Коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България“ отчита високия професионализъм на Филева. В мандата й като Председател на общински съвет Куклен, под нейно ръководство са взети целесъобразни и навременни мерки за подобряване на местните ангажименти, дейности и общински услуги.

Нейната визия за бъдещото управление предполага в нейния мандат като кмет, да бъдат изпълнени сериозни инвестиционни и инфраструктурни мероприятия, и да бъдат постигнати много по-добри резултати в местните политики - се казва още в документа. Според коалицията очакваните политики ще допринесат, населените места в общината да се развиват и да се подобрят възможностите за работа и качеството на живот.

От коалицията "ПП-ДБ“ също така декларират, че управляваща формация ще окаже пълно съдействие на Елена Филева като кмет на община Куклен за постигане на заложените приоритети в управленската й програма и за разширяване на възможностите, които стоят пред хоризонта за развитие на общината.

В състава на местна коалиция “Партия Консервативна България“ влизат "ЗС Александър Стамболийски“, ПП “Партия Консервативна България“, КП “Заедно за силна община“, Коалиция“Левицата!“, ПП “Има такъв народ“, ПП “Български Възход“, ПП“ВМРО-Българско национално движение“.