Дванадесет шестметрови кипариса са засадени около новото кръстовище с кръгово движение до сградата на ХЕС АД. Красивите растения ще посрещат жителите и гостите на Ямбол. Вечнозелените дървета, внос от Италия, са отглеждани повече от двадесет години на Апенините. Те са част от визията на цялостния проект по облагородяване на пространството в района, съобщиха от ОА-Ямбол.

Тези растения са символ на безсмъртието на душата, смелостта и силата и са често срещани в Италия, Испания, Португалия, Франция, Гърция и Турция.

Припомняме, че Община Ямбол предприе засаждане на кипариси и в облагороденото корито на река Тунджа. Инициативите по засаждане на нова градска растителност са на кмета на община Ямбол Валентин Ревански.

Подготовката за реализацията на този проект се осъществява с помощта на специалисти, които внимателно избират подходящите видове дървета и планират стратегията за успешното им засаждане. Избират се растения, които са устойчиви на градските условия и в същото време впечатляващи с вида си.