Шестима души са задържани за кражби в Казанлъшко, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

На 8 февруари, в 12.54 ч. в РУ - Казанлък, е получено съобщение за извършена кражба от сграда, намираща с в двора на училище в гр. Казанлък. Незабавно изпратените на място полицейски екипи са задържали мъж на 21 години и 16-годишно момче, за които е установено, че след като са проникнали в сградата през отворен прозорец, са извършили кражба на метален станок за струг, 3 метални шини, 10 бр. болтове и 2 гаечни ключа. В РУ - Казанлък е образувано бързо производство, за извършено престъпление по чл.195 от НК. Лицата са задържани за срок до 24 часа. 

На същата дава в РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство срещу двама 25-годишни мъже, мъж на 24 години и 17-годишен младеж, всички от гр. Казанлък. В резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятие е установено, че за времето от 7-ми до 8-ми февруари същите са извършили кражба на 3 бр. електродвигатели от производствен цех на фирма в гр. Казанлък. Лицата са задържани за срок до 24 часа.

През вчерашния ден в РУ - Казанлък е получено и друго съобщение за извършена взломна кражба от пристройка на къща в с. Дъбово, общ. Мъглиж. На място е установено, че след като е взломена халка на катинар, е проникнато в помещението и са отнети два електрожена, два ъглошлайфа, винтоверт, гайковерт и дрелка. В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.195 от НК.

Рени АТАНАСОВА