Шести ден продължава издирването на Асен Анджеров от Златоград. 73-годишният мъж изчезна на 10 ноември, когато е напуснал дома си около 13:00 часа и все още е в неизвестност. Той е обявен за общодържавно издирване.

Директорът на ОДМВР – Смолян ст. комисар Костадин Пачеджиев заяви за "Фокус“, че издирването продължава, но все още няма никаква следа от изчезналия. В акцията днес участват около 25 човека – 10 от полицията и негови роднини. "Направихме щаб с местното районно управление, общината, горското стопанство и пожарната и взехме решение в събота, на 19 ноември всички служители от институциите и ловците от Златоград да се включат в издирването на човека с кучета. Ще направим масивно издирване и обход на местностите, разпределени са районите по периметри и се надяваме да намерим следа“, поясни ст. комисар Пачеджиев.

Той уточни, че има вероятност мъжът вече да не е на територията на Златоград и околностите. "Не изключваме тази версия. Хората тук са доста състрадателни и ако човека е бил на пътя, дори да не е спирал колите, някой може да го е качил и да е отишъл дори и в Кърджали. Той там не може да се ориентира. Ако е там, дано е някъде, където има храна – автогара или жп-гара или място, на което има хора, които да му купуват храна. Надяваме се, че ще го открием жив“, каза още ст. комисар Пачеджиев.

Асен Анджеров е висок около 165 см., с нормално телосложение. В деня на изчезването си е бил облечен с черен анцуг, червено горнище с черни ръкави и черна тениска, носи сива шапка. Придвижва се с помощта на бастун. Страда от заболявания.

Гражданите, които могат да дадат информация за местонахождението на издирваното лице, да се обадят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Нели ГЕРГЬОВСКА