Сключени са договорите с одобрените за финансиране кандидати по общинския фонд за подкрепа на местни инициативи. 6 от общо 7 постъпили проектни предложения ще бъдат финансирани с до 3000 лв. Проектите са на читалища и неформални граждански обединения в Търговище и населените места на общината.

В село Алваново ще бъде извършен ремонт на стълбите, водещи до Паметника на загиналите във войните за национално обединение, в центъра на населеното място.

В квартал Въбел ще закупят паркова чешма, пейки и бетонни кашпи, които ще бъдат поставени в пространството пред читалището.

Обновяване на детската площадка в селото ще бъде извършено в Макариополско. Там ще бъдат поставени нови съоръжения – люлка, пързалка, стена за катерене, тенис маса и маса за шах.

В Буховци ще бъде извършен ремонт на плочките пред входа на читалището и ще бъде поставена козирка на входа.

Също ремонт на пространството пред читалището предвиждат и в Лиляк. Там ще бъдат ремонтирани стълбите пред културната институция и ще бъдат обособени цветни лехи.

Живущите на ул. "Преслав“ № 21 пък ще облагородят пространството пред блока. Предвижда се ремонт на прилежащите алеи, както и обновяване на градинското пространство пред сградата.

Одобрените кандидати разполагат с два месеца за изпълнение и отчитане на заложените дейности.

Общият размер на фонда през 2023 г. е 18 000 лв. От тях 10 000 лв. са осигурени от Община Търговище, а 8000 лв. – от Сдружение "Платформа АГОРА“.