Шест постоянни и временни експозиции представя музеят в Кюстендил. Това съобщиха за Агенция "Фокус“ от Регионален исторически музей – Кюстендил.  През месец февруари отворена за посетители е археологическата и нумизматична експозиция в зала "Асклепий" в двора на музея, която е постоянна. Временната експозиция "Техниката около нас по времето на народната власт" е на Националния политехнически музей и може да бъде разгледана в изложбена зала на джамия "Ахмед бей".

На разположение на жителите и гостите на Кюстендил е постоянната изложба "Национално-освободителните борби на населението от Кюстендилския край" в къща музей "Ильо Войвода". В къща-музей "Димитър Пешев“ има две изложби. Едната е постоянна и е посветена на Димитър Пешев и спасяването на българските евреи през Втората световна война. Другата изложба носи името "Колекция "Банкноти" от фонда на РИМ – Кюстендил.

През месеца може да бъде разгледан музейният комплекс "Св. Георги" със средновековна църква "Св. Георги". Там се представя и изложбата "Средновековни графити от църквата Св. Георги".

Венцеслав ИЛЧЕВ