Рано тази сутрин шест безстопанствени кучета са нападнали актьора Иван Тодоров в центъра на Благоевград, сигнализира във "Фейсбук" неговата съпруга, предаде "Фокус". В няколко групи тя сподели следното:

"Здравейте граждани на Благоевград! Днес Иван беше нападнат от 6 кучета в центъра на Благоевград докато водеше детето си на детска градина! Без причина! Ние сме любители на животните и самите ние сме имали куче! Но това което се случва в града ни е НЕДОПУСТИМО!!! Моля всеки, който е имал такъв проблем да ми пише, защото ние няма да оставим нещата така!".

Под постовете ѝ "заваля" серия от коментари, в която и други потърпевши граждани разказват за неприятни случки с четириногите животни.

В Благоевград от години има сериозен проблем с безстопанствените кучета. Ежедневно се подават сигнали за новопоявили се животни, както и за нападения над възрастни и деца. От известно време липсата на решение на проблема доведе до все повече сигнали за отровени улични кучета, което от своя страна разгневи онази част от жителите, които полагат грижи за безстопанствените животни.