Коледен гала концерт представя пред търновската публика Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов“ във Велико Търново. В програмата на коледния музикален поздрав са включени шедьоври на световната оперна класика, фрагменти от обичани мюзикъли, популярни песни и канцонети, поясняват за "Фокус“ от културната институция.

Концертът ще има класически и популярен блок, в които ще бъдат представени фрагменти от произведения на Моцарт, Гуно, Верди, Доницети, Пучини, Росини, Ленард Бърнстейн, Андрю Лойд Уебър и други. Великотърновци и гостите на града ще могат да се насладят още на популярни песни, канцонети и коледни композиции от български и чужди автори. Диригент на галаконцерта е Георги Патриков.

В програмата участват оркестърът и хорът на МДТ. На сцената ще излязат солистите на великотърновския театър Миряна Калушкова, Теодора Петрова, Андрея Мирчев, Пламен Долапчиев, Георги Димитров, Пламен Кумпиков, както и гост-солистът Гергана Стоянова. Водещи на коледния галаконцерт са Полина Петкова и Цветелин Илчев. Специални гости на голямата сцена отново ще бъдат талантите от Детска вокална група "Пеещи камбанки“ при Младежкия дом с ръководител Владимир Габров. Те ще изпълнят детски и коледни песни.

Сценарист празничния спектакъл е Цветелин Илчев, хормайстор е Яница Първанова, а концертмайстор – Мария Павлова.

С пищния галаконцерт великотърновският театър вече зарадва публиката в Ловеч и Габрово.

Спектакълът ще е тази вечер от 19:00 часа, а билети можете да намерите на касата на МДТ "Константин Кисимов“.