Група ентусиасти, обединени с названието Nature Vibe, предлагат докосване до природата и нейните положителни вибрации чрез алтернативни форми на туризъм, подходящи за мечтатели и романтици. Едно от събитията, което организират, е наречено "Наблюдение на метеорен поток - Тюленово", предаде репортер на "Фокус". Поканата е за всички, които обичат да вдигат поглед към вечерното лятно небе с надежда да забележат падаща звезда и да се пожелаят нещо, което тя да сбъдне.

Самите те споделят: "Предлагаме ти да се включиш с нас на лов за спомени и емоции, с възможност да се оттеглиш от забързаното ежедневие, за да можеш да възстановиш твоя духовен баланс. Да развихриш въображението си докато наблюдаваш метеорния поток “Персеиди" с приятна компания до морето". Всичко това ще се случи в нощта на 12 срещу 13 август в местност край Тюленово, където няма изкуствени светлини, звездното небе е ярко, гледката към морето е приятна, а самото място е заредено със силна енергия.

Наблюдението на природното явление ще е допълнено с още много летни изживявания - изграждане на къмпинг лагер с лагерен огън, приготвяне на вечеря на открито с общо участие, плуване и скокове в морето при подходящи метеорологични условия, сутрешна тренировка, запознанства с нови хора, въобще два дни на открито сред природата, далеч от забързаното ежедневие.

За онези, които за първи път ще се включат в подобно приключение, организаторите са създали Фейсбук страница, където са дадени подробно инструкции как човек да си организира подобно пътуване и преживяване - от палатката до подходящите дрехи.

Жулиета НИКОЛОВА