Сградата на Домашен социален патронаж в Стамболийски е поредната, която скоро ще придобие нов облик. До края на ноември тук започва ремонт, който ще приключи през пролетта. И това отново е благодарение на проект, който Общината спечелихме. Стойността му е 1 600 000 лева.

"Ще работим с международен партньор от Норвегия, като целта на проекта е да се създаде хъб за предоставяне на комплексни социални услуги“, коментира кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев.

С отпуснатите средства ще се направи цялостен ремонт на сградата, в която се помещава Патронажът - вътре и отвън, като ще се обособят помещения за медицински прегледи с чисто нова апаратура, ще има стаи за обучение на хора от нуждаещи се групи, която включва не само уязвимите групи, а цялото население.

Също така се предвижда да има спортни медиатори, които ще подпомагат развитието на спортна култура при децата от детските градини. Ще има обучения от всякакъв тип, включващи педагози, психолози, лица с медицинско образование. Целта е повишаване информираността и качеството на живот на населението и на малцинствените групи в община Стамболийски.

"Така че, работим, печелим проекти, изпълняваме ги и междувременно подготвяме следващите“, коментира кметът Мараджиев, като даде висока оценка за работата на екипа по спечелването на проекта.