106 свободни работни места обяви Бюрото по труда в Горна Оряховица, предаде кореспондент на "Фокус“. 15 от тях са за сезонни работници за промишлено производство в горнооряховското село Джулюница. В населеното място има комбинат за български домати и вероятно той изпитва най-остра нужда от кадри.

В данните за пазара на труда в региона прави впечатление още, че има четири обяви за товарачи и носачи с 50% и повече проценти ТЕЛК. Вакантните позиции са за град Лясковец, като тям други фирми са обявили нужда от двама пласьори, отново за хора с увреждания. Вероятната причина за парадокса, че на места, където трябва сила, се търсят служители с ТЕЛК, е спазването на закона, според който трябва да бъдат наемани и такива служители, коментираха от Бюрото по труда.

В местното Бюро по труда са обявени свободни работни места още за продавач-консултанти, общи работници, готвачи и работници в кухня, хигиенисти, машинни оператори, шивачки, шофьори, шлосери, работници в сладкарско производство, както и в БДЖ.