Установени са извършителите на кражбата на маркова детска количка, златни накити, перлено колие и позлатени прибори, собственост на 38-годишен бургазлия, осъществена от дома му, разположен на бургаската улица "Митрополит Симеон", съобщиха от ОДМВР-Бургас.

Това са двама криминално проявени и осъждани бургазлии от кв. "Победа" - на 28 и 38 години, които направили пълни самопризнания и върнали част от откраднатите вещи. Констатирано е, че 28-годишният бургазлия в съучастие с 24-годишен мъж от Сливен извършил кражба на две външни тела на климатици, монтирани на закусвалня, разположена на ул. "Славянска".

Кражбата е осъществена за времето от 4 до 6 март т.г. Двамата извършители направили пълни самопризнания. Вторият бургазлия – 38-годишният криминално проявен и осъждан мъж, в съучастие с 41-годишен бургазлия откраднал от избено помещение, разположено на ул. "Георги Шагунов", две акумулаторни батерии и два разклонителя.

И двамата направили пълни самопризнания. Работата по цялостното документиране на случаите продължава от служители на Първо Районно управление - Бургас.