Великденските празници не преминаха спокойно за дежурните екипи на полицията в Кюстендилско, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Двама души са пострадали при сбиване в дискотека в Кюстендил.

Участниците в конфликта са били във видимо нетрезво състояние, единият е 38-годишен, другият е на 34 години. По-младият е с порезни рани на ръка и хълбок. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В ромския квартал "Изток“ в Кюстендил е възникнал междусъседски скандал. 44-годишен мъж е възпроизвел изстрел с газов пистолет и е нанесъл удар  по главата на 34-годишен мъж. Пострадалият е получил помощ в кюстендилската болница, нападателят е задържан, иззет е с протокол за доброволно предаване газовият му пистолет. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

59-годишен мъж е задържан с полицейска заповед в ареста на Районно управление - Дупница за отправена закана за убийство към негов съсед, нанесъл му е и удар с метален предмет. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.