14 пожара са гасили екипи на районните служби "Пожарна безопасност и защита на населението“ в областта в почивните дни, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Три от пожарите са причинили щети.

Загинал е 75- годишен мъж от село Търновлаг. Той запалил сухи треви и отпадъци по време на почистване на нива в землището на селото. Огънят се разпространил бързо поради силния вятър, мъжът е починал на нивата. Пожарът е угасен от екип на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Кюстендил. Досъдебно производство е образувано по случая в Районно управление - Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

При пожар в спомагателна постройка в Дупница са унищожени покривна конструкция – 15 кв. м, спомагателна постройка, дърва за огрев – 1 куб. м, фуражомелка, електрически култиватор и градински инвентар. Пожарът е причинен при извършване на огневи работи в имота. Угасен е от 2 екипа на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Дупница, спасени са 4 сгради.

В края на миналата седмица техническа неизправност в ел. инсталация на къща в с. Коркина е причинила пожар, изгорели са покривна конструкция – 30 кв. м, бяла, черна, компютърна техника, мебели, домакинско имущество. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Бобов дол, няма пострадали хора.