За по-малко от 24 часа криминалисти от РУ-Шумен установих и задържаха извършител на грабеж. На 20 юни около 11 часа на бул.“ Велики Преслав“ неизвестен с употреба на сила издърпал дамска чанта от 89-годишна жена. Жената паднала, а извършителят избягал в неизвестна посока. В чантата, по нейни данни имало парична сума от 200 лева, здравни документи, ключове, вещи и лекарства. Това съобщиха от ОДМВР - Шумен.

След дръзкото посегателство криминалисти от полицейското управление в града предприели множество действия за установяване на извършителя. Те дали резултат. Малко след 16 часа  на 20 юни като заподозрян бил задържан 19-годишен от Каспичан. Действията по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 198 ал. 1 от НК продължили под ръководството на прокуратурата. При проведените с него беседи признал и посочил мястото, на което  изхвърлил чантата след като взел паричната сума. 19-годишният е известен като извършител на кражби, между които на кутия с дарения от хранителен магазин в Каспичан на 26 май тази година - установен няколко часа след като извършил престъплението.

На  4 юни 2022 година в дежурната част на РУ- Шумен е приет сигнал, че мъж се разхожда по пешеходната зона между Руски паметник и пл. "Кристал“ по бельо и показва неприлични жестове. На място веднага е насочен екип на охранителна полиция. Униформените заварили мъж с даденото описание на пейка до едно от заведенията на бул. “Славянски“.  При разговор с него направил опит да избяга, посегнал и ударил един от полицаите, след което побягнал. Задържан е.

За извършено престъпление по чл. 131 ал. 1 от НК е образувано бързо производство. За извършения на 20 юни грабеж с постановление на прокурор  е задържан за срок до 72 часа. Приведен е в ОС "Изпълнение на наказанията“ – Шумен.