Септемврийският културен календар в Дупница включва събития за всички възрасти. Това съобщиха за Радио "Фокус“ – Кюстендил от отдел "Култура, образование, спорт и младежки дейности“. Сред организаторите попада не само общината, но и културните институти и читалищата в града и малките населени места. 

На 2 август в Дупница ще бъде представена книгата на Емилия Маркова - "Живот с отрязани криле", а ден по-късно в парк "Рила“ ще се проведе рок-училище. Зала "Джамията“ ще стане дом за изложбата живопис "Стъпки в живота" на Мими Димова. На 9 септември в малката зала на градската художествена галерия ще бъде представена изложбата "Цветът в мен" на Гергана Досова. Читалище "Светлина“ в село Бистрица ще отбележи 95 години от своето създаване. 

Предвидена е богата концертна програма от самодейни състави към самодейната институция. На 14 септември почитателите на театралното изкуство ще могат да гледат постановката "Сирано Дьо Бержерак" на Театър "Българска армия", а на 16 септември ще се състои представяне на третата стихосбирка "В самотата на нощта" на Павлина Добрева. Културната програма включва и концертът "Отражения" на Музикално-драматичен театър "К. Кисимов“ с участието на Орлин Горанов. Община Дупница ще отбележи по подобаващ начин и годишнините от Съединението и Независимостта на България.

Венцеслав ИЛЧЕВ