Семейство с три двойки близнаци от село Бистрица има нужда от подкрепа. Пред "Фокус“ кметът на село Бистрица, Община Дупница Кирил Огненски посочи, че семейството има и още едно дете.

"В Бистрица си имаме трета двойка близнаци в едно семейство, които от преди 48 часа са си вече у дома. У дома - при мама и тате, при братчетата и сестричките. Пожелавам им много здраве, щастие и сбъднати мечти. Семейство Костадин Ламбов и Цветелина Скоклева се сдобиха с трета двойка близнаци. Такъв случай в България не е регистриран поне последните 80 години, което пък е още една причина за гордост на нашето село Бистрица. И макар никога Костадин и Цвети да не са търсели помощ и подкрепа, и да се справят сами в тези трудни времена, мисля, че наш дълг е да им подадем ръка. Всички виждаме какво е икономическото състояние в страната, инфлацията и повишаването на цените, които затрудняват почти всяко семейство, а какво остава за родители на толкова много деца. Те са общо 9. Но когато обичаш деца, когато си готов да жертваш всяка свободна минутка за щастието на тези невинни същества, и то, без да искаш помощ - то такива хора заслужават адмирации“, каза кметът на селото Кирил Огненски.

Той посочи, че вярва, че добротата у хората все още я има, макар да е трудно на всеки. Вярва, че винаги може да се подаде ръка на такива хора, защото общество без милосърдие е обречено.

"Нека всеки от нас помогне според възможностите си на Костадин и Цвети да отгледат своите дечица в спокойна среда, без лишения и проблеми. Нека бъдем хора и дадем шанс на тези деца да отраснат с усмивка на лицето, да бъдат щастливи, а примерът на милосърдие да бъде такъв за всеки жител в страната. Всеки който иска да се включи - може да се свърже с мен на телефон: 0898 532 785 или в кметството на селото“, каза Кирил Огненски.

Венцеслав ИЛЧЕВ