Семейна игра "По пътя на мигриращите птици" в зооцентъра в Добрич организират тази събота - 13 май, от 10:30 ч., предаде репортер на "Фокус". До тогава желаещите да участват могат да запиша своите семейства и те да се включат в надпреварата. Инициатори са домакинът - Център за защита на природата и животните (ЦЗПЖ), Сдружение "Зеленият пламък" в Добрич, BG Бъди активен и Black sea centre of excellence. 

Подобна семейна игра се организира за първи път в зооцентъра в добруджанския град. Тя ще даде възможност малки и големи заедно да се учат и забавляват, а след това и да си направят излет. Участието е безплатно, заплаща се само вход за ЦЗПЖ. Тъй като местата са ограничени, препоръчително е записване отрано, на линк: https://forms.gle/yTNcChWBA7VD95p88 .  

Организаторите обещават изненади и награди. Участниците ще обединят усилия в търсенето на отговори за загадките от пътя на мигриращите птици. След това поляните са техни и могат да си организират пикник. Това е един шанс за пълноценно прекарано време със семейството - сред природата, с образователни и полезни нотки.

Жулиета НИКОЛОВА