Ново село, което някога се описваше като мрачно и изоставено, днес изживява големи промени и развитие. Благодарение на добрата и съвместна работа между кмета на Община Стамболийски Георги Мараджиев и кмета на населеното място Иван Стойчев, Ново село е преобразено до неузнаваемост. Резултатът не закъснява - нова детска градина, съвременно училище, модерен център и обновена здравна служба.

Ремонтът на читалището е завършен с нови тавани, мазилки, осветление и подови настилки на стойност 200 000 лв. Остава да бъдат сложени столове и да бъде обновена библиотеката.

Мараджиев съобщи, че се подготвя проект за канализация и пречиствателна на стойност 400 000 лв., както и проект за близо 100 000 лв. за смяна на водопроводната мрежа на цялото село. До края на мандата ще бъде поставено и LED осветление за сумата от 90 000 лв., ремонт на тротоари, който вече е завършен в първата си фаза и ще продължи до зимата -190 000 лв., футболно игрище, което ще е готово до края на следващия месец - 120 000 лв. и други инвестиции - 140 000 лв.

Не трябва да забравяме и ремонта на големия парк, където ще бъдат поставени цялостна ниска ограда, игрище, ново осветление, огромна детска площадка, алеи, шадраван, беседка и пейки за над 100 000 лв.