С изпълнения на автентични песни, седянка и много вкусотии протече мероприятието “Вечер на с. Беден", съобщиха от общината.

В началото всички присъстващи на Площад “Игор Юруков" в Девин бяха запознати с историята и природните забележителности на населеното място, след което самодейци от НЧ "Надежда 1950" и битова група "Родопчанка" изнесоха богата музикална програма, която включва  автентични родопски изпълнения. Представена бе и комедийната сценка "Комшията и комшуто".

На сцената се изявиха и индивидуални изпълнители. Както обикновено, кулинарният щанд бе отрупан с типичните за родопското село ястия, между които бяха смидал, пилав, клин, катми и др. Туристите, гостите и жителите на Девин имаха възможността да изгледат и възстановка на типичните седянки от близкото минало, като нагледно се показа преденето на вълна и създаването на прежда.  Вечерта завърши с кръшно хоро и песни.

Между гостите на събитието бе зам.-кметът на Община Девин инж. Николай Юруков.

Традиционните вечери, в които се представя бита, културата, фолклора, обичаите и кулинарията на отделните населени места се организира от Община Девин със съдействието на местните читалища, самодейци и кметства.