В изпълнение на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България за периода 2021-2025 г. и с цел да се намали заболеваемостта в страната, по повод Световния ден за борба с туберкулозата – 24 март, в "МБАЛ-Добрич“ АД ще се проведе "Седмица на отворените врати“, съобщават от лечебното заведение.

Седмицата започва от днес - 20 март, и продължава до 24 март. Прегледите ще са в ТУБ кабинет (Терапевтичен корпус, приземен етаж) на болницата. По време на седмицата на отворените врати, която ще се проведе в рамките на работното време на ТУБ кабинет, ще се извърши скрининг на риска за туберкулоза чрез анкета; консултации; на съмнителните за туберкулоза лица – прегледи и допълнителни изследвания.

Въпреки значителните успехи в борбата с туберкулозата в европейския регион на СЗО, в условията на епидемия от COVID-19, заболяването продължава да представлява заплаха за общественото здраве в повечето страни от региона и тя не бива да се подценява, посочват специалистите.

Всеки, който желае да получи повече информация за "Седмицата на отворените врати“ в "МБАЛ-Добрич“ АД, може да се свърже на GSM 0878109205.