Седмица на йогата започна във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. 21 юни не е избран случайно, днес отбелязваме Световния ден за йога.

Проявите започнаха още рано сутринта с представяне на българска система от упражнения, наречена "Паневритмия“ в парк "Света гора“.

За всеки един ден до 27 юни има предвидено някакво безплатно събитие, разказва Калин Василев, основател на TarnovoRuns и един от организаторите на инициативата.

"Всичко е 100% безплатно от сърцата на десетина души! Тази година специално за всички вас към празника ни се включват доста нови инструктори, нови практики и много щастливи моменти. Ще имаме разбира се различни стилове йога, източни техники, дихателни упражнения, беседа за Индия с вкусни хапки + за пръв път към празника ни се включва и родната "Паневритмия“. Това е най-внушителното йога събитие в България. 7 дни, 14 практики (сутрин и вечер), 10 инструктори и всичко е подарък от преподавателите за вас“, допълва Калин.

Участниците трябва да носят само усмивки, хъс и килимче за йога /ако имат/.

Утринните практики ще се случват в парк "Света гора“ и ще започват в 7:15 часа, вечерните ще са в парк "Картала“ и ще са от 19:30 часа. При лошо време тренировките ще се отлагат и ще се осъществяват, когато изпече.

В 18:30 часа тази вечер в района на паметника на Асеневци ще има и празнична програма за Световния ден за йога.

Повече за всичко, което предстои, можете да намерите в специалното събитие във Фейсбук.

Луиза ТРАНЧЕВА