Регионален природонаучен музей – Пловдив кани малчуганите да се включат в тематичната седмица "Динозаври: От изчезнали до вълнуващи“ от 8 до 12 април 2024 г.

През делничните дни всеки посетител ще може да нарисува и оцвети някой от интересните видове динозаври, които екипът на Природонаучния музей е подготвил и разположил в зала "Бозайници“.

През цялата седмица във фоайето на музея може да бъде видяна презентация на тема "Приключенията на динозаврите: Време, пространство и изчезване“.

Тази тематична седмица е петата поред, в която Регионален природонаучен музей – Пловдив представя проекта "Музея – удивителният свят на разнообразието в природата и живота“, финансиран от Министерство на културата.

"През следващите месеци сме подготвили още множество изненади. Сред тях са различни тематични седмици, презентации, лекции, забавни и образователни игри, работилници и др. за малки и големи посетители на музея, а също и за тези, които посещават социалните мрежи. Ще се радваме да бъдем заедно в едно уникално пътешествие в удивителния воден свят, съхранен в Регионалния природонаучен музей“, сподели директорът гл. ас д-р Огнян Тодоров.

Още информация за игрите и дейностите по проекта можете да откриете в социалните мрежи на музея.