Седми ден ппродължават издирвателните действия по установяването на изчезналото 17 -годишната Ивана Георгиева от Дупница, предаде репортер на "Фокус“. На терен отрано са полицаи, жандармеристи, доброволци и горски служители.

Ивана е в неизвестност от 22 февруари, когато напуска училище и оттогава следите й се губят. Всички опити да бъде локализирана обаче остават без резултат. В издирването се ползват термокамери, дронове и следови кучета. Обходени са стотици декари площи. Някои от терените се проверяват повторно. Ивана се търси по дерета, водоеми, гори, вилни зони, селскостопански постройки. Проверяват се махалите и съседните села. Има предположени, че момичето е извън територията на община Дупница.

След като бе сменена профилната й снимка във Facebook, в операцията се включиха и служители от дирекция Киберсигурност към ГДБОП. Какво е установила проверката, не е ясно. Образувано е досъдебно производство, което е под надзора на Районна прокуратура – Кюстендил.

В дните на издирването й се появиха различни предположения за причините, довели до изчезването на Ивана. Стана ясно, че тя е дете с проблемно поведение. Ивана е консултирана и със специалисти.

В Районно управление - Дупница работи оперативен щаб, който координира действията на екипите.