Седем филма ще бъдат представени в тазгодишното издание на кино фестивала , предаде репортер на "Фокус". Откриването на събитието е тази вечер от 18.00 часа в Регионална библиотека "Захарий Княжески“ с италианския филм "Ботичели, Флоренция и Медичите“ на режисьора Марко Пианиджани. От 20.00 часа на същото място ще бъде показан и българският документален филм "Пеещи артисти" с продуцент Игор Марковски. Той е под формата на 52-минутна лента на режисьора Васил Стефанов в черно-бели и цветни кадри и стерео звук представя популярни български изпълнители и актьори, сред които Орлин Горанов, Добрин Досев и Веселин Веселинов-Еко, Людмила Сланева и Герасим Георгиев-Геро, Симеон Владов и Гергана Стоянова, Мая Бежанска и Даниел Цочев, Койна Русева и Миро.

В Стара Загора фестивалът се провежда за трета година и ще продължи до 18 февруари. Утре от 14:00 часа любителите на кино изкуството ще могат да се насладят на чешката лента "Милан Кундера: От шегата до незначителността“  с режисьор Милош Смидмайер. А в същия ден от 16.00 часа ще бъде представен филма "Маестро Енио Мориконе“, който е съвместна продукция на Италия, Белгия, Китай и Япония, с режисьор Джузепе Торнаторе.

В Деня на любовта и виното - 14 февруари старозагорци ще могат да видят "Труман и Тенеси: Интимен разговор“ на режисьора Лиса Имордино Врийланд от 18:00 часа. На 15 февруари, отново в 18:00 часа,  ще бъде прожектирана немската лента "Да танцуваш Пина“, с режисьор Флориан Хайнцен-Циоб.

Тазгодишното издание на фестивала в Стара Загора ще бъде закрито на 18 февруари от 18.00 часа с прожекция на "Марсел Марсо: Изкуството на тишината“ с режисьор Маурициус Друкс.

Рени АТАНАСОВА