Седем мароканци са задържани след преследване с полицията в Бургас, съобщи Цветелина Рандева, говорител на ОДМВР-Бургас, предаде репортер на "Фокус". Oколо 20.00 ч. в района след село Дебелт служители от Жандармерията (мобилен патрул) забелязали лек автомобил “Нисан Кашкай", със софийска регистрация, в който влезли няколко човека. Подали са сигнал за спиране на автомобила, но водачът му увеличил скоростта и след преминаване през к-с “Меден рудник" - по маршрута “Тодор Александров" - “Иван Вазов" - “Христо Ботев" - ляв завой по “Сан Стефано" - “Гладстон", в района на кръстовището с ул. “Иван Шишман", се блъснал в паркиран лек автомобил. В него не е имало пътници.

По време на преследването към патрула на Жандармерията се присъединили и екипи от градските управления. След допускане на пътния инцидент от купето излезли, разбягвайки се в различни посоки, общо осем мъже (седем, от които са задържани).

Установено е, че водач на автомобила е 44-годишен мъж от сирийски произход, представил английски документ за самоличност, а превозваните от него мъже са мароканци. Последният от мигрантите се издирва в момента от полицейските служители.