На годишния коледен концерт на народно читалище "Възродена Искра-2000"в Казанлък за втора поредна година бяха връчени почетни знаци от организацията "Юнайтед авангард артист" за заслужилите тази година в категория "Зелени мисии", предаде репортер на Агенция "Фокус". Заслужилите от града на розите са Нина Бойчева, Ренина Лековa, Градимир Йовчев, Александър Атанасов, Никола Вълчев, Летисия Димитрова и Кристина Пеева. Концертът се проведе в края на миналата седмица, а наградите се връчват по проект "Зелени Мисии" на програма "Европейски корпус за солидарност".

Причината да бъдат връчени точно на това събитие се дължи на факта, че именно организацията започва своят старт като формация към казанлъшкото читалище с председател Николай Александров. Малко по-късно през 2014 г. формацията става сдружение с нестопанска цел.

Основен приоритет на ЕК тази година е "Зелена Европа", с такъв обект на дейности са и доброволците по проекта, от които една испанка в града ни. Именно поради тази причина бяха връчени и почетните знаци за заслужили казанлъчани в дейности, насочени към опазване на околната среда и изменение в климата.

Рени АТАНАСОВА