Опазването на околната среда и създаването на екологично съзнание у децата е необходимо условие за тяхното бъдеще. Сдружение "Наш свят“ организира редица проектни екологични дейности по проект "ЕКО свят“ на РИОСВ Варна – инициатива на МОСВ "Младежи за околна среда“, предаде репортер на Агенция "Фокус". Проектът обогатява екологичната култура на деца и младежи. Чрез изкуство се въздейства на отношението им към опазване на околната среда.

В проектните дейности участваха 157 деца на възраст 8- 12 години и 30 младежи на възраст 15-19 години, като преки бенефициенти от с.Синдел, гр.Игнатиево / училищата :“Св.св.Кирил и Методий“ / и частно училище "Монтесори“ - гр.Варна.

Голям интерес предизвикаха организираните шест уъркшопа в които учениците приложиха събраните от тях материали за рециклиране и създадоха творчески продукти. В трите училища бяха оформени изложбени пространства на тема ‚Рециклирам и създавам“ от участниците в творчески ателиета "Еколог“ и "Приложни изкуства“.

Екологичните креативни дейности се подкрепят от театралната постановка "SOS Черно море“ по сценарий и режисура на д-р Ива Панева от театър "Наш свят“.

Проведеният семинар с 32 учители и младежки работници на тема "Екологични технологии и екологични сценарии“ е полезен за разнообразяване формите и методите за преподаване на екологични знания.

Издаденият Наръчник за аудио- визуално екологично образование е добро дидактическо средство в неформалното образование и е продукт на този проект.