Проведе се общинският кръг от Националната ученическа викторина по безопасност на движението "Да запазим децата на пътя“, която се изпълнява по указания на МОН, МВР, Национален дворец на децата и ГД "Национална полиция“-сектор "Пътна полиция“, СБА и БЧК. Това съобщи Зоя Цървуланова, гл. експерт в дирекция "Хуманитарни дейности" в Община Смолян, съобщиха от пресцентъра на Общината.

В организацията и провеждането на общинския етап се включиха и представители на СБА-Смолян, Превантивно информационен център по наркотични вещества и Сектор КАТ–"Пътна Полиция“ при ОДМВР.

В надпреварата участваха четири отбора от общинските училища: СУ "Отец Паисий“ - гр. Смолян, което беше и домакин на състезанието, СУ "Св. Св. Кирил и Методий“ - гр. Смолян, ОУ "Иван Вазов“- гр. Смолян и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ - с.  Смилян,

Учениците решаваха тест-листовки, индивидуални и отборни, отстраняваха неизправност на велосипед и подреждаха пъзели с пътни знаци. Целта на викторината е да се изградят умения и навици за действие в условията на пътното движение и формиране на култура за безопасно поведение на пътя.

Класирането на участвалите отбори е следното:

1 МЯСТО - СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ“ - ГР.СМОЛЯН

2 МЯСТО - СУ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ - ГР. СМОЛЯН

3 МЯСТО - ОУ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ - С. СМИЛЯН

4 МЯСТО - ОУ "ИВАН ВАЗОВ“- ГР. СМОЛЯН

Отборът на СУ "Отец Паисий“ - гр. Смолян ще представлява област Смолян на националния кръг на състезанието през месец май, 2023 година.

Община Смолян и СБА-Смолян осигуриха наградния фонд на участниците.