Столични педагози и психолози обсъдиха важна тема в район "Витоша". Вчера в заседателната зала на районната администрация, лектори от СРЗИ проведоха семинар на тема “Какво представлява зависимостта. Диазотния оксид (райски газ) и какви последици носи след себе си".

Участие в семинара взеха членове на местната комисия и представители от всички училища в района, в лицето на педагози и психолози.

Беше хвърлен исторически поглед върху видовете наркотици и тяхното зараждане.

Разгледаха се различните зависимости, в това число и към цигарите, алкохола и синтетичните лекарствени средства, етапите на пристрастяване, както и справянето с тях.

Особено внимание се обърна на Диазотния оксид (райски газ), какво представлява и какви последици носи след себе си. Като лесно достъпен и предпочитан опиат, особено сред по-младото поколение, райският газ привлича заради краткотрайния си ефект, водейки до заблудата, че е безобиден. А всъщност, може да доведе до трайни увреждания на здравето!

Като дългосрочен проект, този семинар цели превенция от рисково поведение и превенция от всички форми на злоупотреба с наркотични вещества.