Възпитаниците на СК "Калагия“ Русе представиха наученото през годината в традиционния турнир по ушу "Воините на Калагия“ и детския турнир за начинаещи "Кунг-фу Панда". Събитието се организира съвместно от Асоциация СК "Калагия“, Общински Младежки дом - Русе и Ученическа спортна школа - Русе.

В турнира младите таланти показаха своите умения и дух в дисциплините на ушу. Участниците имаха възможността да се съревновават в различни категории, демонстрирайки техника, сила и майсторство.

"Воините на Калагия“/"Кунг-фу панда“ 2024 е събитие, което съчетава спорт и култура, предоставяйки на децата възможност да изразят своята страст към бойните изкуства. Надпреварата има за цел да насърчи физическото развитие, дисциплината и екипния дух сред младите участници.

"Този турнир е празник на уменията и духа на нашите млади воини. Горди сме да го организираме за поредна година и да видим как децата демонстрират своите способности и любов към ушу", каза Мария Неделчева, председател и гл. треньор на Асоциация СК "Калагия".

Всички състезатели получиха купи, медали и грамоти, осигурени от Общински Младежки дом – Русе, Ученическа спортна школа – Русе и Асоциация СК "Калагия“. 

Старшите калагийци, които са абитуриенти, получиха за своите постижения специални грамоти, плакети и знак-сувенир на школата като признание за техните постижения през годините.