СДС за 35-та година организира шествие-поклонение пред жертвите на комунистическия терор в лагера "Слънчев бряг" край Ловеч. Това съобщиха от пресцентъра на партията. 

Председателят на СДС Румен Христов, главният секретар Илия Лазаров, председателят на Предизборния щаб Георги Ненков, евродепутатът Александър Йорданов, зам.- председателят на партията Миглена Горанова, председателят на СДС-София Антон Койчев, народните представители Драгомир Драганов, Йордан Кръстанов, Медиха Хамза, членът на ръководството Станимир Станчев, председателят на СДС-Ловеч Георги Митев и седесари от цялата страна се поклониха пред паметта на хилядите невинни жертви - убити, измъчвани, със съсипани животи.

Румен Христов призова да не забравяме престъпленията на комунизма и заяви, че е внесъл, заедно с народни представители от ГЕРБ-СДС, законопроект за комунистическите паметници и символи. Той припомни, че през 2000 година Народното събрание обяви комунистическия режим за престъпен и младите хора трябва да знаят истината за него, а тези, които са живели по времето на тоталитарния режим, никога да не забравят зверствата му.

За втора поредна година, по инициатива на СДС-Горна Оряховица, бяха засадени дръвчета, които да се превърнат в Гора на мълчанието, в памет на погубените в лагера животи. В инициативата се включиха и Румен Христов, Александър Йорданов, Йордан Кръстанов и седесарите от Варна и Свищов.