С изцяло обновена база ще посреща пациентите си "Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко Марков“ във Варна, съобщиха от лечебното заведение. Във всички отделения на стационара на здравното заведение в кв. "Аспарухово“ поетапно ще бъдат подменени леглата и шкафчетата за пациентите.

Реновацията започва от отделението по медицинска онкология и палиативни грижи, в което близо две години функционираше и отделение за лечение на пациенти с ковид инфекция. Помещенията са напълно санирани, пребоядисани и реновирани. Там вече са монтирани и първите нови легла, които отговарят на всички медицински стандарти – с чупещи скари, матраци със специално покритие, монтирани стойки за системи, обясни зам.-управителят на болницата д-р Янислава Илиева. До тях са поставени и нови шкафчета за пациентите.

Над 100 са леглата, които ще бъдат разпределени във всички отделения на "СБАЛОЗ д-р Марко А. Марков – Варна“ ЕООД през следващите два месеца.

Инвестицията в създаването на по-добри условия за лечение на пациентите на онкологичната болница е 102 264 лв. собствени средства.