Велико Търново е част от най-голямото туристическо изложение в България – "Ваканция и СПА ЕКСПО“. Старата столица е представена на форума в София от Общинската туристическа агенция "Царевград Търнов“, предаде кореспондент на "Фокус“. Старопрестолният град като целогодишна дестинация за културен и събитиен туризъм е акцент в презентирането. Във фокуса на гостите е и новата експозиция в Мултимедийния посетителски център "Царевград Търнов“. Разширената част на атрактивния музей ще отвори врати в началото на пролетта. Колекцията с новите скулптурни фигури ще визуализира живота на различните обществени слоеве на Второто българско царство, техните нрави, обичаи, бит и одежди. Посетителите ще могат да преминат през сцени, изобразяващи битката при Клокотница, показващи семейството на цар Иван Александър и последните дни на Търновското царство.

Друг акцент в рекламата на Велико Търново като туристическа дестинация са виртуални разходки чрез VR технология. Иновативният клип позволява на всеки да направи да премине по уличките на старата столица и да разгледа крепостта Царевец, показвайки града по един неповторим и уникален начин. VR-разходката из основните туристическите атракции е нов продукт, който "Царевград Търнов“ разработва и в бъдеще ще предлага на гостите на града.

Както и в предходните издания на борсата Велико Търново е представен с един от най- атрактивните самостоятелни щандове, който ще разполага с обособена  зона за срещи между бизнеса, хотелиерите, ресторантьорите и потенциални клиенти от страната и чужбина.

Презентирани са също съпътстващите туризма услуги, заедно с редица производители на млечни продукти, месни деликатеси, хлебни и сладкарски изделия. Не е пропуснат и виненият туризъм в старата столица и общината.