6-ти май - Денят на храбростта и празник на Българската армия и денят на Св. Георги Победоносец бе почетен днес с тържествена церемония на Мемориал "Военно гробище" гр. Силистра. Това видя "Фокус" от публикации в страницата на общината във Facebook. 

На почетен караул бяха ученици от Общински комитет "Васил Левски", клуб "Млади възрожденци" при ПМГ "Св. Климент Охридски" с р-л Иван Ненов.

Панихида бе отслужена от протопрезвитер Добри Чаков и свещенослужители от епархията в памет на загиналите офицери и войници за свободата на България.

Жасмина Димитрова от 7-ми клас на ОУ "Отец Паисий" гр. Силистра от Клуб по художествено слово с р-л Ванушка Ангелова изпълни стихотворението “Нестинарка" от Павлина Стаменова.

С преклонение пред героизма и храбростта на всички доблестни български воини, жертвали живота си за свободата и независимостта на Отечеството, венци и цветя поднесоха г-н Димитър Трендафилов - председател на Общински съвет - Силистра, г-н Илиян Великов - областен управител и неговият заместник г-н Юксел Исмаил, инж. Евгени Георгиев - зам.-кмет "Устройство на територията", г-н Стилиян Стойчев - зам-кмет "Хуманитарни дейности", подполковник Ивайло Александров - началник на Военно окръжие Силистра, г-н Стоян Пейчев - председател на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, г-н Стоян Колев - председател на Областния съвет на ветераните от войните, общински съветници, представители на институции, ветерани, военни, представителни групи от училища и граждани.