С турнир по футбол събират пари за мобилен дефибрилатор в Кюстендил, съобщиха за "Фокус“ организаторите - Фондация "Legendary HeartTsvetoslav Raychev". Турнирът ще се проведе на 16 и 17 декември в център "Зона спорт“. Той е за различни възрасти.

С набраните средства се цели купуването на мобилен дефибрилатор, който да е публично достъпен. Стремежът на фондацията в дългосрочен план е да съдейства за активна, здравословна и сплотена общност в атрактивна среда.

"Нашата мисията е да повишим обществената осведоменост за внезапното спиране на сърдечна дейност при младите хора в България на възраст между 19-35 години. Ние целим промотиране на здравословен начин на живот, освободен от сърдечни заболявания.

Всяко дарение ще бъде стъпка към по-безопасната общност, където всеки от нас може да помогне на ближния си в критичен момент.

"Идеята на Legendary Heart е да организира благотворителни спортни събития, които да обединяват деца, млади хора и техните семейства. Събития, които да носят усмивки и слънчеви емоции“, заявиха от фондацията.